top of page
Zoeken

Fair Friday

Deze week is het weer zo ver. Vrijdag 27 November is het Black Friday. Voor vele een dag om naar uit te kijken, de producten die je het hele jaar wil kopen zijn nu fors in de uitverkoop. Echter komt het festijn steeds meer onder druk te staan, omdat het niet echt heel duurzaam is en de kortingen aan het einde van de streep eigenlijk ook wel meevallen. Dit jaar hebben we bij Wildebras besloten op onze eigen manier mee te doen aan black Friday. Om jullie wat meer inzichten te geven in de nadelen ervan en om ons plan aan jullie uit te leggen heeft het Wildeblog de volgende zaken voor je op een rijtje gezet.


Duurzaamheid

Om te beginnen willen we wel even vermelden dat het niet de bedoeling om te veel in herhaling te vallen. Ons vorige artikel ging namelijk ook al over zaken die niet duurzaam genoeg waren. In de toekomst zullen er ook wat ‘gezellige’ artikelen aan komen! Maar om toch even ter zake te komen is (als je er heel even over na denkt) het concept black Friday best scheef. Iedere zichzelf respecterende winkelketen in Nederland doet er op het moment aan mee. Een voor een proberen ze de laagst mogelijke prijs te bieden om consumenten zo veel mogelijk te laten kopen in deze ‘’periode’’ (het is namelijk al black Friday week geworden).

Het gaat ons met name om de overconsumptie tijdens deze dagen. Doordat er dit soort bizarre kortingen worden gegeven op producten gaan consumenten (hoe kan het ook anders) veel meer kopen. Dingen waar je normaal even mee zou wachten zijn nu ineens heel betaalbaar en producten die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt blijken nu ze goedkoper zijn toch erg nuttig. Als consument is dit heel prettig maar op het moment dat jij veel korting krijgt moet iemand anders hier de prijs voor betalen. Dit is meestal degene die het product aanbiedt maar bij kleding zijn het vaak ook de onderbetaalde werkers in fabrieken.


Ons plan

Om dit jaar black Friday op een duurzamere manier te vieren hebben we met Wildebras besloten wél mee te doen maar op onze eigen manier. Eerder deze week hebben we een percentage van 50% korting op ons gehele assortiment beloofd. Dit gaat nog steeds gebeuren alleen gaat de korting niet naar jullie als consumenten maar naar: De schone kleding campagne. Dit is een instantie die zich inzet voor eerlijke werkomstandigheden voor kledingwerkers in lageloonlanden. Samen willen we dit jaar een verschil maken en hopen dat jullie hierin mee willen doen! Bij iedere bestelling zullen wij de helft doneren aan deze campagne. Ook zal de gehele dag de shop uit onze Instagram bio zijn. In plaats daarvan zal er een link staan naar de pagina van de campagne.


We hopen op jullie steun,


Kind Regards

Het Wildebras team

37 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page