top of page
DSC_0447-min.jpg

VINTAGE
NIKE

Sinds de start van onze vintage kleding webshop hebben wij meer dan 500 vintage Nike items in onze handen gehad. Variërend van sweatshirts en T-shirts tot petjes, truien, vesten en eigenlijk nog veel meer. Het overgrote deel van onze eigen verzameling bestaat uit artikelen uit de jaren 90 en 80, maar wij zijn ook ontzettend veel items tegengekomen uit de 00’s en zelfs de jaren 70 (al zijn deze tegenwoordig nog maar heel lastig te vinden).

Sinds Nike in 1971 voor het eerst kleding ontwierp met de wereldberoemde “Swoosh” ( die overigens voor 35$ door student Carolyn Davidson is ontworpen). De designs van de nek labels, samenstelling labels en de Swoosh zelf zijn voortdurend aangepast en vernieuwd, waardoor het ook voor mensen met weinig vintage shopping ervaring heel gemakkelijk kan zijn om erachter te komen uit welke tijd een vintage Nike item komt.

Check onze Vintage Nike-label guide om erachter te komen uit welk tijdperk jouw swooshy pareltjes komen!

Vintage Nike Hoodies, Sweatshirts en Crewecks 

Vintage Nike Sweatshirts en Crewnecks

Nike sweaters verkopen wij in verschillende stijlen. Ze zijn grofweg onder te verdelen op o-halzen, turtlenecks/coltruien, crewnecks (een model tussen een turtleneck en een o-hals in. De hals staat omhoog en sluit nauw aan de hals maar staat niet zo hoog als een turtleneck)  en v-halzen. 

Benieuwd naar al onze vintage Nike Sweatshirts en Crewnecks? Check dan deze pagina.

Vintage Nike Spellouts

De meest gewilde Nike sweatshirts zijn spellouts. Spellout sweatshirts zijn echte 90's iconen waarbij de naam van het merk in de vorm van een borduursel of print voluit en groot afgebeeld staat op de voorkant van het item. 

Vintage Nike Hoodies

Vintage Nike hoodies zijn makkelijk te onderscheiden van sweatshirts door de capuchon Hoodies spreken voor zich maar een model wat erg kenmerkend is voor specifiek vintage hoodies is de 1/4 zip of "quarter zip". Dit model bestaat ook onder sweatshirts en is te herkennen aan de rits die vanaf de hals tot ongeveer 1/4 van de hoodie loopt. Een 1/4 zip maakt het aantrekken van een hoodie nog comfortabeler doordat meer ruimte gemaakt kan worden om je hoofd doorheen te steken. Ook kan je, als je de 1/4 zip eenmaal aanhebt het ritsje openlaten voor een wat luchtiger draagcomfort.

Benieuwd naar al onze vintage sweaters en hoodies? Check dan deze pagina.

Vintage Nike Jacks en Vesten

Naast hoodies, crewnecks en sweatshirts hebben wij ons ook gespecialiseerd in het verkrijgen van vintage jacks en vesten van Nike. Dit gedeelte van ons assortiment betreft voornamelijk polyester en polyamide (nylon) sportjacks uit de jaren 80 en 90.

Benieuwd naar al onze vintage jacks en vesten? Check dan deze pagina.

bottom of page